查看: 38974|回復: 192
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新但丁戀愛問答集, 請用格式發問, 盡可能全部回答, 詳細可以幫到你更多.

大家既願望其實係年輕人都想有既願望, 有女bo, 自己唔駛咁悶, 係到自己食飯, 自己行街, 自己睇戲, 同一個你心愛既異性一起談愛, 係聖誕節共渡浪漫氣氛, 係一件溫馨而又係甜蜜回憶既事, 雖然新但丁早就已經習慣日日係咁過生活, 一人獨處, 無女陪我, 但聖誕節係一個人人嘆自己單身既時候, 我想大家有女陪, 有女開心, 有人聽自己心事, 有人幫我消除空虛感, 年年除左打機之外, 係一個假期之間, 為自己將來既回憶之中做左一個開心既選擇, 但係自己成日嘆單身, 唔係一早搵左女黎過聖誕咩? 唔係一早已經為自己追求對象到搵一個自己心愛既女人咩? 我唔明白既然大家係男人, 做咩唔對自己心愛既女人講一聲我愛你, 同佢拍施, 洗小小錢, 送佢禮物, 建立一個甜蜜既回憶呢?

有女朋友既, 唔駛理衣段野, 我相信愛情可以令你由機男變做好男.

你有問題請用以下格式發問: 針對男追女, 女追男同樣可以以衣個格式發問.

1. 有無女朋友:
2. 就快有, 佢對你有無好感, 有的話, 係咪成日互相吹水:
3. 有無心上人(有女朋友而又係心上人唔駛填):
4 有無追女本錢(請說實數):
5. 有咩媾女技能(例如哄女, 口材, 識送禮物, 識煮飯, 運動健將, 成績好, 學識多, 說話幽默等等):
6. 愛人有無其他戀愛對象, 或者拍梗施:
7. 預左幾多時間去追女:
8. 拍施之後會有咩困難(例如父母反對, 成績下降, 影響前途等等):
9. 想追幾多女:
10. 係咪只打算終生追一個女, 或同時有幾個女:
11. 有咩行為會令女離開你:
12. 可以對愛人作出既口此:
13. 有女之後, 會做d咩行為黎維持關係:
14. 試過追女, 但失敗, 有咩反省(無試過追女可以唔填):
15. 佢既喜好:
16. 你既喜好:
17. 有女之後, 會唔會公開關係:
18. 試過失戀既話, 會唔會再嘗試拍施, 唔得, 請符上原因:
19. 知道有咩地方適合浪漫拍施:
20. 有無打算結婚, 如有, 有咩煩惱, 如無, 唔填:
21. 佢有無透露佢既秘密, 有既話, 代表佢信任你:
22. 佢有困難, 係咪第一個搵你:
23. 佢有困難, 可以點幫佢(幫佢諗辨法或者解決佢既需要等等):
24. 有左決心, 會點表白:
25. 係咪網上識:
26. 佢識唔識你(識既話唔填):
27. 你既愛人工作(例如學生, 教師等等):

評分

參與人數 1樂點 +20 收起 理由
偉仔 + 20 熱心協助

查看全部評分

回復

回復 樓主 的帖子

拍施- -?
但丁你都好慨嘆啵
回復 支持 反對

現在最大心願係成績更進一步..拍拖..之前試過.到一 -兩年後先諗
回復 支持 反對

拍拖冇用傢~_~
仲有邊個叫但丁?
回復 支持 反對

我咪係但丁= = 但丁有3個, 第一個係神曲作者, 第二個鬼泣既但丁, 第三個就係我.

只要你有左愛情, 你就會為左佢, 而努力讀書.
回復 支持 反對

你唔係叫倭寇咩? = =
拍拖有你講咁好既,
d人就唔洗成日3個月換一次咁滯啦- -
回復 支持 反對

衣個係我筆名, ...你叫我但丁好d, 因為倭寇個名成個賊咁.
回復 支持 反對

回復 7# 的帖子

倭寇根本毫係指日本海盜- -"
仲有,
如果你識女朋友係為左過聖誕既= =
咁你不如識多d朋友啦
回復 支持 反對

原帖由 ~倭寇~ 於 10-12-2008 17:08 發表
我咪係但丁= = 但丁有3個, 第一個係神曲作者, 第二個鬼泣既但丁, 第三個就係我.

只要你有左愛情, 你就會為左佢, 而努力讀書.

如果唔好彩,你有一日會分手,咁之後你既生活會點....努力就一定,但唔好為愛情努力讀書!

你分左手後,你會唔鍾意讀書,正正我某朋友例子!!咁樣我見太多啦..

如果你一厥不振既,真係書又無,愛情又無...

原帖由 幻后 於 10-12-2008 17:11 發表
你唔係叫倭寇咩? = =
拍拖有你講咁好既,
d人就唔洗成日3個月換一次咁滯啦- -

2星期都見過啦,快到呀..!家下佢好似好左...有半年..我問佢拍過幾多次...佢忘了

回復 支持 反對

= =因為我識既人之中, 由毒男變做好男, 所以我諗愛情只要用得好, 唔係問題.
回復 支持 反對