收起左側

[綜合討論] NZ比賽草稿

關閉 [複製鏈接]
比錢唔係問題,但係出黎,可能好多人時間就唔到=.=
回復 支持 反對

我覺得如果改做淘汰賽會好d,3盤2勝
2xxx fun個邊已經有先例
淘汰賽都有好多隊唔齊人就要延遲個比賽
有時個隊真係無時間去咁點?= =判佢lose好似唔係一個好做法
淘汰賽我覺得會簡簡單單好多
可以參考下World Cup咁

一開始4隊小組,同其他個3隊每隊打一次3盤2勝
勝場最多個兩隊就首名+次名入16強
然後頭2隊就入16強
繼續淘汰落去
咁又簡單,又快好多
如果多過32隊就好似歐聯外圍賽咁打
搶入32強

同埋+多個重點
最好可以加後備
因為有時有d人真係無時間,可以搵人去頂
後備1個-2個到啦
回復 支持 反對

有隻lag係你陏左~你其他人剩係見你企響度
果隻唔會斷架喎@_@咁係埋要F4
回復 支持 反對

去網吧打.....約定哂時間 一日 搞點  .. 就最 好

一來唔會話lag 二來 可以 立即知道  結果
回復 支持 反對

座用ge制度好麻煩...........1個月打好耐
回復 支持 反對

第一 : 現實面對面係網吧打~因為香港好多人係唔服輸

輸左大把藉口~又電腦慢 又lag 又網路問題

出黎網吧一眼睇哂~嬴輸冇得賴

第二 : 報名費每人10元

第三 : 一日裡面打哂~因為出得黎既人唔會咁得閒分咁多次慢慢玩

呢隻係game~唔係現實比賽~一日可以攪惦~

第四 : 出黎又可以順便網聚(反正樂古好多人都見過~唔會咁怕羞啦)

第五 : 嬴左果隊~可以得到所有報名費~越多人玩就獎金越多

我覺得咁樣先吸引到人玩~(再唔係攪手自己出多少少囉;P)

第六 : 時間地點決定左之後~當日唔出現既當輸

第七 : 可以搵埋隔離論壇d人出黎比賽下~又可以見識其他高手既英姿 , 技術 .

大約差不多啦~打成個月既話~我諗又煩又未必咁多人有時間

又幾場幾勝咁樣好煩~一日出黎攪惦佢~

係網吧一開始就可以成班人係咁比賽~輸左OUT~嬴左繼續打

報左名既隊伍~抽籤式咁打~之後慢慢打上去都係好快~

如果要攪得好~現實面對面就一定好好多~

因為睇到隔離論壇攪到咁就知~正式比賽最後得返幾隊係到玩

有咩意思;P
回復 支持 反對

原帖由 SEXMyLam 於 9-9-2007 03:56 發表
第一 : 現實面對面係網吧打~因為香港好多人係唔服輸

輸左大把藉口~又電腦慢 又lag 又網路問題

出黎網吧一眼睇哂~嬴輸冇得賴

第二 : 報名費每人10元

第三 : 一日裡面打哂~因為出得黎既人唔會咁得閒分 ...

講得好@@
大部份都同意
只係有少少我都有意見
每人補名費改做每隊好似會好d
如果多人玩的話網吧唔夠位咁點算@@
知唔知邊d網吧有得book場?
3盤2勝我覺得好過一場過
win得比較有說服力@@
再加多點
我會怕羞
回復 支持 反對

板主 唔錯 我全力十卜你><
回復 支持 反對

我部機好番 !  等我老虎殺死你地
回復 支持 反對

版主我支持你牙...我打

不過我fs打5到中文
(((整過都5識到 連速成都比我DEL左 用緊呢個係上網下在果D黎

所以連果時有語言障礙...
回復 支持 反對